Skip navigation EPAM

Společnost EPAM Systems a Czechitas podepsaly dohodu o partnerství

News:

Společným cílem spolupráce EPAM Systems a Czechitas je pomocí vzdělávacích programů naučit  zejména dívky a mladé ženy technickým dovednostem, a to s důrazem na jejich motivaci k dalšímu studiu informatiky a většímu zapojení žen v IT odvětví.

EPAM Systems využívá svých odborných znalostí v oblasti IT technologií také ve svých programech v rámci sociální odpovědnosti s cílem zlepšit znalostní základnu studentů po celém větě. Základem EPAM e-Kids programu je výuka kódování v programu Scratch. E-Kids program spustila společnost EPAM již v 9 zemích, zapojilo se do něj 260 dobrovonílků – zaměstnanců EPAM, kteří učí děti kódovat. E-Kids program má již více než 900 účastníků.

Jasný přístup EPAM k aktivitám sociální odpovědností učinil pozitivní změny v podpoře IT vzdělávání po celém světě. „Chceme rozšířit naše vzdělávací programy také v České republice a partnerství s Czechitas nám pomůže naplňovat naše lokální cíle v této oblasti. Těšíme se na spolupráci po boku Czechitas a věříme že budeme  inspirovat a motivovat ženy a děti, aby se IT stalo jejich vášní,“ říká Felix Kislik, viceprezident EPAM Systems.

Dne 4. února 2017 proběhne první společná akce -  EPAM Systems Czech Republic bude partnerem vzdělávací akce Den s legoroboty pro dívky organizovaný Czechitas. Akce je součástí Akademie programování. Během workshopu na ČVUT budou účastnice schopné navrhnout robota a naučit se používat senzory, proměnné, cykly a podmínky.

„Jsme velice rádi, že se v Česku objevují společnosti, jako je EPAM, které podporují naši myšlenku v šíření osvěty a vzdělávání žen a mládeže v IT. Díky partnerství se společností EPAM jsme schopni uspořádat ještě více akcí a ovlivnit další ženy a mládež v České republice k volbě studia či práci v tomto oboru. Těšíme se na spolupráci na našich Czechitas workshopech i v rámci projektu Akademie progamování!” Monika Malátková, spoluzakladatelka neziskové organizace Czechitas.

EPAM ON SOCIAL MEDIA

Check out our office life